Borgermøde om Bøgegade

Vi vil informere om, at der afholdes borgermøde om LP 1207 (lokalplan) Bøgegade torsdag den 2. maj 2024 fra kl. 17.00-18.30.

Mødet foregår på Katrinebjergskolen i deres sportssal/aula: Katrinebjergvej 60, 8200 Aarhus N

Vi håber, at du har mulighed for at deltage.

Du kan læse mere om mødet her:

Borgermøde om Lokalplan nr. 1207 – Etagebebyggelse mv. ved Bøgegade i Aarhus | Høringsportalen – Aarhus kommune

Randersvej og Reginehøj

Reginehøj har fra gammel tid været en del af Aarhus, men området begyndte først i 1870’erne at blive bebygget. Reginehøj er opkaldt efter Reginehøjgård, en landbrugsejendom, hvis marker efterhånden blev bebygget. Først var navnet Reginehøj-kolonien. Senere bare Reginehøj.

Bebyggelsen var oprindelig beskedne småhuse, bygget på østsiden af Randersvej. De hygiejniske forhold var dårlige for de ca. 500 beboere og de 2-300 svin. I folkemunde blev området derfor kaldt ’Svinehøj’. I 1887 blev det forbudt at holde svin på Reginehøj. 1897 blev områdets navn ændret til Christiansbjerg og gaderne fik nye navne: Reginehøj Skovvej blev til Skovvangsvej, Socialgade blev til Tjørnegade, Andersensgade blev til Bøgegade, Bagvejen blev til Egegade og Lille vej blev til Elmegade.  Alt sammen for at højne kvarteret med lidt mere positivt klingende floromspundne gadenavne.

Traditionen med at navngive områdets gader med navne fra botanikken er fortsat med navne som Hirsevangen, Havrebakken, Hvedevangen, Bygvangen, Kristtornvej, Slåenvej, Valnøddevej, Klitrosevej, Havtornvej og senest Kornbakke Alle. Måske kan man også nævne Abildgade, hvor abild er et andet ord for æble.

Randersvej ca. 1940. Vejen hed tidligere Randers Landevej til 1904, derpå Niels Ebbesens Vej til 1939. Som det ses, stoppede fortovet ud for gården ‚Højvang‛, der lige anes th. i billedet. Træerne nord for møllen skjuler garntneriet Vorrevangs hovedbygning. Lige nord herfor ligger Nordvestpassagen, navngivet 1939.

Informationerne er fra bogen Århus – dengang og nu, udgivet af Universitetsforlaget i 1971.